Retentia de apa

Atunci cand va simtiti fata inflamata, inelele va strang brusc sau pantofii devin inconfortabili, o cauza posibila poate sa fie retentia de apa. Aceasta poate aduce cu ea si glezne inflamate sau balonare premenstruala.

Pentru ca organismul dumneavoastra sa functioneze corect, acesta trebuie sa contina doar cantitatea potrivita de apa. Trupurile noastre sunt create cu pana la 70% apa, dar, in special, femeile retin mai multa apa din cauze precum: tensiunea premenstruala,  sarcina, medicamentele precum pilulele contraceptive, lipsa efortului fizic realizat prin sport sau a dietei precare. De asemenea, din motive care nu sunt inca cunoscute, uneori actiunile de reglementare ale rinichior nu sunt optime si apare retentia de apa sau edemele.

De cele mai multe ori, situatia neplacuta poate fi rezolvata cu usurinta prin accesarea unor metode terapeutice naturale precum acupunctura. Terapeutul se va concentra pe identificarea sursei dezechilibrului si eliberarea fluxurilor energetice pentru principalele organe responsabile in aparitia retentiei de apa sau a edemelor.

COMPORTAMENTUL DE AUTO-INGRIJIRE
– evitati sa petreceti perioade mai lungi de sapte ore stand in picioare sau asezati fara sa efectuati miscare
– incercati sa purtati cat mai adesea pantofi cu talpa plata
– faceti miscari de ridicare a picioarelor pentru 10-15 minute de doua pana la trei ori pe zi; aceasta miscare ajuta la circulatia fluidelor
– dacă sunteti insarcinata, dormiti pe partea stanga pentru ca pozitia ajuta rinichii sa elimine produsele si lichidele reziduale, ceea ce, la randul lor, reduce umflarea gleznelor, a picioarelor si a mainilor