Ce este acupunctura?

Acupunctura reprezintă o metodă tradițională chinezească veche de peste 5.000 de ani prin care se pot trata numeroase afecțiuni. Nu este tratată o boală anume ci dezechilibrul energetic ce a dus la boala efectivă. De asemenea, prin acupunctură se poate mări imunitatea organismului și implicit durata de viață a omului.

Există 2 principii de bază ale acupuncturii: principiul energetic și principiul dualității, numit și Yin-Yang. Energiile universului pornesc de la o energie de bază fundamentală sub diferite forme toate fiind opuse dar în același timp complementare. Această energie vitală străbate corpul omenesc printr-o serie de meridiane energetice înșirate sub forma a 361 de puncte pentru 5 organe și 6 viscere. Cele 12 meridiane principale ale omului sunt: plămânii, inima, rinichii, splina și ficatul alături de intestinul subțire, intestinul gros, stomacul, vezica biliară și cea urinară.

Cum se procedează?

Acupunctura clasică folosește ace foarte subțiri, fabricate din aur, argint, cupru sau oțel inoxidabil care se introduc în piele la nivelul primului țesut, aproximativ 2-3 mm. Cele mai uzuale ace sunt din oțel inoxidabil având un diametru de 0,25 mm cu vârf sferic pentru a nu leza țesuturile. Introducerea acelor este sigură și nepericuloasă dacă este realizată de către o persoană specializată.  În funcție de tratament acele rămân pe poziție câteva ore.

Cum funcționează?

Dezechilibrul din organism este dezactivat de către presiunea acelor din meridianul respectiv. În momentul înțepării energia negativă este blocată și se începe transmiterea unui flux de informații bidirecțional – energetic către organul afectat și pe circuitul nervos al creierului, care transmite mai departe corpului vindecarea problemei. Fiecare afecțiune corespunde anumitor puncte de aceea pentru o afecțiune este nevoie de introducerea mai multor ace în diferite puncte. Numărul  ședințelor necesare depinde de gravitatea afecțiunii

Pentru ce poate fi folosită?

Acupunctura poate trata diverse afecțiuni precum afecțiuni ale reumatismului, cardiovasculare, oftalmologice, digestive, genitale dar poate fi folosită și pentru combaterea stresului, controlul greutății, anxietate și adicții.

Secretul Domniței vă introduce în arta acupuncturii pentru probleme de beauty precum: slăbirea generală sau localizată, drenaj și reținerea de apă. Pe lângă acestea terapia anti stres este considerată a fi cea mai importantă, stresul fiind la baza  tuturor problemelor.